KOPRIVIN ČAJ

V antičnih časih so se s koprivo šibali po telesu, da bi dosegli zdravilne učinke – to je bilo seveda precej boleče zdravljenje. Dandanes veliko raje posegamo po koprivinem čaju, je pa res, da se ob nabiranju, ko nas opeče kopriva, še vedno spomnimo teh starih praks.
No, šalo na stran – čaj iz koprive bi moral biti naš dnevni spremljevalec, tako bogat je in dobrodejen za naše telo. Ima ogromno mineralov, železa, kalija, kalcija, kremena, vitamina A in še bi lahko naštevali. Po lastnostih učinka pa je neke vrste sistemski pomočnik – pomirja živce, pomaga pri presnovi in izločanju, čisti in deluje proti vnetjem v telesu.
Ena skodelica na dan, po požirkih vsakih nekaj ur, bo naredila svoje. Če pa imamo možnost v neokrnjeni naravi nabrati svoj šopek kopriv in si iz njih pripraviti okusno prilogo za nedeljsko kosilo, potem smo zmagali.
No, šalo na stran – čaj iz koprive bi moral biti naš dnevni spremljevalec, tako bogat je in dobrodejen za naše telo. Ima ogromno mineralov, železa, kalija, kalcija, kremena, vitamina A in še bi lahko naštevali. Po lastnostih učinka pa je neke vrste sistemski pomočnik – pomirja živce, pomaga pri presnovi in izločanju, čisti in deluje proti vnetjem v telesu.
Ena skodelica na dan, po požirkih vsakih nekaj ur, bo naredila svoje. Če pa imamo možnost v neokrnjeni naravi nabrati svoj šopek kopriv in si iz njih pripraviti okusno prilogo za nedeljsko kosilo, potem smo zmagali.